• Over mij

  Oprichter Hondenschool Axel

  Mijn naam is Jeroen van Viersen en ik woon sinds een paar jaar in Axel, Zeeuws-Vlaanderen.
  Hier heb ik van mijn passie voor dieren mijn werk kunnen maken, ik ben mede-eigenaar en bedrijfsleider van "Dierenpension Zeeland"
  Om deze functie goed uit te kunnen voeren heb ik in 2020 de opleiding Certificeerbare eenheid hond & Kat met succes afgerond.
  Ik wilde heel graag meer leren over honden, om onze gasten beter te leren begrijpen en ook het personeel betere aanwijzingen te kunnen geven.

  Ons streven is dan ook om elke hond een verblijf op maat te kunnen bieden.

  Ik koos voor de opleidingen bij het Aeres college er zijn natuurlijk veel opleidingen, maar dit was de enige door de overheid gecertifieerde opleiding op MBO3-4/HBO Niveau.
  Ik begon met Module A: Ethologie bij honden, dit was een leerzame opleiding waar veel geleerd werd over de communicatie van honden en de leer principes.

  Ik besloot mij in te schrijven voor Module B1: Kynologisch instructeur, waar je de basis van het lesgeven op een hondenschool leert, dit was een uitdagende opleiding waarbij je leert om de baasjes goed aan te sturen in hun bewegingen tijdens het oefenen.
  Na het behalen van mijn instructeurs diploma wist ik het! IK WIL MEER, op deze manier werken met mensen en hun trouwe hond gaf mij zoveel voldoening.

  Ik ben direct gestart met Module B2: Gevorderd kynologisch instructeur, een cursus waarbij je leert de oefeningen uit te breiden en de baasjes op de hondenschool nog beter te begeleiden. Hierbij hoort ook een stage welke ik ben gestart bij het gecertificeerde Quiebus Kynologisch Centrum, hondenschool in Goirle, waar ik meerdere uren per week les geef.
  Tijdens mijn stage kon ik niet stil zitten en ben ik de opleiding Module C: Begeleiding probleemgedrag bij honden gaan volgen.

  Hier leerde ik over de verschillende diagnoses van probleem gedrag bij honden die gesteld kunnen worden en de inzetbare therapieën, deze heb ik met succes afgerond.

  Met de opleidingen die ik nu behaald heb ben ik bevoegd om:

  Les te geven op een hondenschool zowel in groepsverband als individueel.

  Huisbezoeken te doen voor probleemgedrag