Module A: Ethologie hond

broken image
broken image

Wij mensen kunnen praten, lezen, kijken en informatie opslaan in onze hersenen. Maar hoe doen honden dat? Tijdens deze kynologie module A: Ethologie hond,kwam ik te weten hoe honden communiceren en leren. Ik kreeg inzicht in het gedrag (ethologie) van de hond. Ik leert dit gedrag te lezen, waardoor Ik de hond beter kan trainen en/of problemen kan herkennen. Het gedrag van de hond is een ongelooflijk ingenieus spel van lichaamstaal. En hoe meer je daarvan weet, hoe interessanter het wordt. De module Ethologie Hond is het fundament voor de opleidingen tot Kynologisch (honden) instructeur en Kynologisch (honden) gedragstherapeut.

Honden zijn mijn hobby en daarom wou ik hun gedrag beter leren begrijpen. Nu ik dit geleerd heb, ben ik in staat jouw hond beter te trainen en de relatie met je hond te verbeteren. Ook als je beroepsmatig geïnteresseerd bent en/of je wilt als Kynologisch instructeur of Kynologisch gedragstherapeut aan het werk is deze cursus de basis voor jouw professionele kennis over honden.

 

Onderwerpen

  • Ethologie
  • Gedragsontwikkeling
  • Communicatie
  • Gedragsherkenning
  • Leerprocessen
  • Rasspecifieke eigenschappen
  • Communicatie van mens tot mens
  • Medisch